Geluksmomentjes

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 10:09

Op mijn rondreis door Mexico, Belize en Guatemala was daar opeens mijn Heksensteen. Hoewel ik niet dagelijks op zoek ben gegaan naar een steen met een natuurlijk gat erin, was ik onbewust er naar op zoek geweest. Op het strand in Mexico vond ik dit prachtige stuk Koraal. Ik poetste het zand eraf en blies het schoon in het midden. Tot mijn grote verbazing blies ik in één keer een hele zandstraal weg en daar ontstond een prachtige doorkijk naar de zee. Mijn Heksensteen. Daar was ze. Prachtig. Natuurlijk, een Heksensteen van Koraal. Hoe kan het anders? Ik ben immers sterk verbonden met het element water. Het element van onze emoties. Mijn gezicht straalt boekdelen. Mijn innerlijke lach schijnt door mijn wezen heen. Zo gelukkig was ik daar in dat moment.

Zo’n moment is een parel die ik nu in momenten dat ik het moeilijk heb tevoorschijn kan toveren. Een ‘mentale foto’ noem ik dat. In een moeilijk moment sluit ik mijn ogen. Ik zucht een paar keer. Ga terug naar mijn natuurlijke ademhaling en ga dan op zoek in de fotoboeken in mijn hoofd. Daar heb ik vele mentale foto’s opgeslagen, zoals deze van mijn Heksensteen. Ik gebruik vervolgens al mijn zintuigen om de mentale foto tot leven te brengen. Eerst wat voor kleuren en vormen ik zie. Dan wat ik hoorde in dat prachtige geluksmoment. Wat heb ik geroken? Hier bijvoorbeeld de geur van de zee. Heb ik iets geproefd? Het zout van de zee. Wat voelde ik op mijn huid? Hier de zon en de wind. En tenslotte, hoe heb ik me gevoeld? Hier een enorme golf van positieve energie, verwondering en blijdschap. Ten slotte probeer ik al deze sensaties tegelijkertijd te ervaren alsof ik weer even in dat geluksmomentje terug ben. Zodra ik daar helemaal ben kan ik mijn aandacht terugbrengen naar het hier en nu. Meestal is dan mijn moeilijke moment niet zo zwaar meer. Zijn de donkere wolken kleine witte vlokjes geworden, of is zelfs de hemel weer helemaal blauw.

Wat zijn jouw geluksmomentjes geweest?

Binnenkort zet ik deze meditatie op mijn website. Dan neem ik je mee met mijn stem naar jouw magische fotoboek vol parels van geluksmomentjes.

Liefdevolle groet, Sas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.