Samhain, 31 oktober oudjaarsdag

Voel jij ook dat de herfst begonnen is? Bij mij zijn de herfstkriebels al in volle gang. Ze helpen om me te verbinden met moeder natuur en mijn levensritme op haar af te stemmen. De afgelopen jaren ben ik mijn jaarritme gaan veranderen. Ik volg nu de kalender die gebaseerd is op moeder natuur, haar seizoenen en de maanstanden. Deze kalender bestaat al veel langer dan de kalender die loopt van 1 januari tot 31 december. De natuur laat mij zien wanneer ik rustig aan mag doen, naar binnen mag keren en bedenken wat ik wil gaan oogsten het komende jaar (Winter). Dat ik mag gaan zaaien in de lente datgene dat ik de zomer aandacht wil geven en wil laten groeien om het vervolgens in de herfst te mogen oogsten. Om daarna in de herfst net als de bladeren van de boom, de misoogst te laten sterven en los te laten. Hoe prachtig fluistert Moeder Natuur ons in waar het tijd voor is.

Laat je verwarmen door de kachel in mijn Ger

Zo is het volgens de oude gebruiken op de avond van 31 oktober tijd om afscheid te nemen van het afgelopen jaar, een soort oudejaarsavond en op 1 november nieuwjaarsdag. Het oude jaar sterft en het nieuwe jaar wordt geboren. Met het sterven van het jaar zijn de sluiers tussen de werelden het dunst. In vele culturen over de hele wereld is wellicht daarom deze dag gekozen als de dag waarop we onze voorouders vereren. In Mexico (Halloween) versiert de familie het graf van dierbaren en zet een extra bord op de eettafel met de lekkernijen waar de overleden dierbare gek op was.

Ook ik ga deze magische dagen vieren en zou het enorm fijn vinden om dat samen met 9 andere vrouwen te doen die kennis willen maken met de oude gewoonten of deze al kennen en ook graag in verbinding staan op deze krachtige momenten. 

 

Wat kun je verwachten op 31 oktober en 1 & 3 november?

  • een warme, knusse omgeving waarin je je gesteund voelt
  • heerlijke kruidenthee of koffie met lekkernijen
  • een geleide meditatie en visualisatie gericht op het versterken van jouw band met Moeder Natuur en haar Jaarwiel
  • we maken contact met onze voorouderlijn en ervaren hun liefde, steun en kracht
  • er is ruimte om overleden dierbaren te gedenken met een prachtig ritueel vanuit licht en liefde
  • we ronden het jaar af en laten nu echt los dat wat we het nieuwe jaar niet in het licht willen zetten
  • ervaar de steun en liefde van elkaar en de kracht van het moment om het loslaatproces af te ronden
  • Tarotlegging voor het nieuwe jaar
  • verwelkoming van het nieuwe jaar

 

Wil je meer info? Mail,bel of app me gerust.

Warme groet,

  Sas

Samhainviering

€ 0,00

Samhainviering

€ 0,00

Op 31 oktober loopt het jaar teneinde volgens de oude gewoonten. We nemen afscheid van hetgeen ons niet meer dient en verwelkomen het nieuwe jaar met nieuwe groeikansen op 1 november. Deze magische momenten vier ik graag samen met gelijkgestemden. Samen heerlijk knus bij het vuur van mijn warme houtkachel in mijn Ger. We delen onze verhalen, genieten samen van heerlijke kruidenthee en/of koffie met lekkernijen en bereiden ons voor op de rust van de winter. 

Tevens is het de nacht waarop de grens tussen onze werkelijkheid en de Andere Wereld het dunst is. Deze avonden kunnen onze dierbaren die reeds zijn overgegaan ons begroeten.

Wij staan deze viering stil bij wat we geoogst hebben en wat we mogen loslaten, zoals nu de bomen hun bladeren gaan loslaten.

Samhain vier ik voor de werkende vrouwen onder ons ook op vrijdag 3 november.

Programma van deze vieringen:

19.00 uur ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

19.30 uur uitleg Samhaingebruiken 

20.00 uur drummeditatie waarin we onze dierbaren die overgegaan zijn kunnen begroeten en bedanken

20.30 uur pauze met iets lekkers

20.45 uur dankceremonie voor het afgelopen jaar waarin we loslaten wat we het komende jaar niet meer in het licht willen zetten

21.15 uur tarotlegging voor het nieuwe jaar

21.45 uur verwelkoming van het nieuwe jaar met lichtceremonie

22.00 uur einde

Maximaal 9 deelnemers