Samhain 31 oktober en 1 november

Blijf slapen onder de sterrenhemel en warm je aan de kachel in mijn Ger

Voel jij ook dat de herfst begonnen is? Bij mij zijn de herfstkriebels al in volle gang. Ze helpen om me te verbinden met moeder natuur en mijn levensritme op haar af te stemmen. De afgelopen jaren ben ik mijn jaarritme gaan veranderen. Ik volg nu de kalender die gebaseerd is op moeder natuur, haar seizoenen en de maanstanden. Deze kalender bestaat al veel langer dan de kalender die loopt van 1 januari tot 31 december. De natuur laat mij zien wanneer ik rustig aan mag doen, naar binnen mag keren en bedenken wat ik wil gaan oogsten het komende jaar (Winter). Dat ik mag gaan zaaien in de lente datgene dat ik de zomer aandacht wil geven en wil laten groeien om het vervolgens in de herfst te mogen oogsten. Om daarna in de herfst net als de bladeren van de boom, de misoogst te laten sterven en los te laten. Hoe prachtig fluistert Moeder Natuur ons in waar het tijd voor is.

Zo is het volgens de oude gebruiken op de avond van 31 oktober tijd om afscheid te nemen van het afgelopen jaar, een soort oudejaarsavond en op 1 november nieuwjaarsdag. Het oude jaar sterft en het nieuwe jaar wordt geboren. Met het sterven van het jaar zijn de sluiers tussen de werelden het dunst. In vele culturen over de hele wereld is wellicht daarom deze dag gekozen als de dag waarop we onze voorouders vereren. In Mexico (Halloween) versiert de familie het graf van dierbaren en zet een extra bord op de eettafel met de lekkernijen waar de overleden dierbare gek op was.

Ook ik ga deze magische dagen vieren en zou het enorm fijn vinden om dat samen met 8 andere vrouwen te doen die kennis willen maken met de oude gewoonten of deze al kennen en ook graag in verbinding staan op deze krachtige momenten. Voordat we het nieuwe jaar inluiden op 1 november is er eerst de avondviering op 31 oktober.

 

Wat kun je verwachten op 31 oktober?

 • een warme, knusse omgeving waarin je je gesteund voelt
 • heerlijke kruidenthee of koffie met lekkernijen
 • een geleide meditatie en visualisatie gericht op het versterken van jouw band met Moeder Natuur
 • we maken contact met onze voorouderlijn en ervaren hun liefde, steun en kracht
 • er is ruimte om overleden dierbaren te gedenken met een prachtig ritueel vanuit licht en liefde
 • we ronden het jaar af en laten nu echt los dat wat we het nieuwe jaar niet in het licht willen zetten
 • ervaar de steun en liefde van elkaar en de kracht van het moment om het loslaatproces af te ronden

 

Na dit programma blijven de vrouwen die besloten hebben om heerlijk in mijn Ger te overnachten en gaa n de andere vrouwen naar hun eigen huisjes terug. In de Ger kun je de sterrenhemel zien in het midden van het dak van de Ger. We slapen op matrassen en/of campingbedden. We gaan natuurlijk nog lang niet slapen, want om middernacht begint de magie met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Het programma houd ik nog geheim, want ik wil graag dat je je laat verrassen en in volle overgave het nieuwe jaar inspringt en ‘ja’ zegt tegen nieuwe ervaringen, magische momenten en prachtige spirituele groei. Zodra we er klaar voor zijn gaan we slapen en hopelijk dromen. De volgende ochtend starten we rustig op, we nemen de tijd om te ontbijten en ervaringen te delen. Er is mogelijkheid om je te douchen, wees bewust van het feit dat dat gebeurd in een stacaravan, dus geen uitgebreide luxe badkamer. Zodra we klaar zijn gaan we heerlijk wandelen in de bossen rondom mijn huis. Als het herfstweer is zullen we extra genieten van de lunch in mijn warme, droge Ger. Om 14.00 uur sluiten de dames aan voor het programma van Samhain 1 november, nieuwjaarsdag.

 

Wat kun je verwachten op vanaf 14.00 uur op 1 november?

 • een warme, knusse omgeving waarin je je gesteund voelt
 • heerlijke kruidenthee of koffie met lekkernijen
 • een geleide meditatie en visualisatie waarbij we het nieuwe jaar welkom heten
 • een sjamanistische ceremonie om ons eigen licht extra kracht en warmte mee te geven nu we de donkere maanden ingaan
 • de start van het toelaten van rust in jouw lichaam en leven 
 • ervaar de steun en liefde van elkaar en de kracht van het moment om een nieuwe start te maken vanuit rust en introspectie

Om 17.12 met zonsondergang ronden we de viering af, volgens oud gebruik.

 

Wil je meer info? Mail,bel of app me gerust.

Warme groet,

  Sas

Voel jij je geroepen om Samhain te vieren? Het is het oud en nieuw van weleer, gebaseerd op de seizoenen en maanstanden. Samen blijven we warm en droog bij de houtkachel in mijn Ger. We zien de sterrenhemel door de koepel van het dak en genieten van het einde  van het afgelopen jaar en begroeten de magie van het nieuwe jaar. We slapen onder de sterren, ontbijten en lunchen samen en maken een heerlijke ochtendwandeling in de bossen rondom mijn Ger.

Inbegrepen bij de prijs zijn de beide vieringen op 31 oktober en 1 november, ontbijt, lunch en versnaperingen en een magische overnachting in mijn Ger.