Wees welkom bij mijn Heksencirkel

Heksencirkel

€ 0,00

Heksencirkel

€ 0,00

Na een lange zoektocht vond ik mijn Teacher die mij opnam in haar jaaropleiding tot Heks. Wat fijn was het om andere vrouwen te ontmoeten die een verlangen in zichzelf hadden ervaren, de roep van Moeder Natuur en de Wijze Vrouwen die hen waren voorgegaan! Alsof ik thuiskwam. Het leren was leuk, maar vooral het samen zijn was voor mij het allerbelangrijkste. Samen kunnen delen over hoe het is om Heks te zijn anno 2020. De mooie kanten daarvan en natuurlijk ook de mindere kanten.

Het begrip Heks is duidelijk een archetype. Elke cultuur heeft een beeld van wat een heks is en daarmee groeien kinderen op. Interessant is dat niet alle archetypen over de wereld gelijk zijn. Hier in het Westen lijkt het beeld te verschuiven, van een lelijke oude vrouw die alleen in een donker bos woont naar een mooie jonge vrouw die haar wereld met een vingerknip kan omtoveren in de meest prachtige fantasie. Natuurlijk onder invloed van de film- en Netflixindustrie.

Hoe ziet een Heks er nu echt uit? Nou, gewoon, net als jij en ik. Wat doet zij op een doordeweekse dag? Gewoon wat de meeste mensen doen, werken. Haalt dat de magie uit het archetype? Misschien en dat kan ook positief zijn. Des te normaler het archetype van de heks wordt, des te makkelijker kunnen heksen over de wereld hun werk doen.

We zijn nog ver weg van een complete verandering van het archetype Heks en dat maakt dat vele heksen onder ons hun Heks-Zijn niet snel zullen benoemen. Hierdoor kan het lastig zijn om met elkaar in contact te komen. Vandaar dat ik deze Heksencirkel in het leven heb geroepen. Om een veilige ontmoetingsplek te creëren waar we met elkaar kunnen lachen en huilen, magie maken en van elkaar kunnen leren. Het is een open cirkel, geen coven. Je bent welkom om deel te nemen en dat mag zo vaak als je wilt, ook een enkele keer in de zoveel tijd. Voel je vrij. Of je nu net bent begonnen op het heksenpad of al jaren Heks bent, wees welkom.

 

Liefdevolle groet, Sas